Tiramisù al limoncello

Voor 5 glaasjes

2 uur in de koelkast zetten daarna opdienen                                  

Ingrediënten

  • 1 glaasje limoncello
  • zeste van 1 biologische citroen
  • sap van een biologische citroen
  • 3 eierdooiers
  • 250 gram mascarpone
  • 80 gram suiker
  • 100 ml water
  • 25 lange vingers

Bereidingswijze

1.      Meng de eierdooiers met 50 gram suiker tot een mooie, gladde substantie.

2.      Voeg de mascarpone toe en blijf luchtig roeren.

3.      Maak een siroop van 30 gram suiker, 100 ml water, het sap en de zeste van een Citroen.
Warm dit kort op laag vuur voor 5 minuten.

Voeg de limoncello hieraan toe.

4.      Dip de lange vingers in de siroop, breek ze en leg deze in de glaasjes.

5.      Bedek de glaasjes voor de helft met de mascarpone crème.
Daarop nog een lange vinger leggen en vervolgens weer bedekken met de crème.

6.      Zet de glaasjes voor tenminste 2 uur in de koelkast.

7.      Garneer met poedersuiker en een plakje citroen.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button