Panna cotta met limoncello

  • 3 grote blaadjes gelatine
  • 250ml water
  • 250ml volle melk
  • 250ml volle room
  • 90ml limoncello
  • 250g ontpitte kersen uit een bokaal
  • 40ml citroensap
  • 30g + 45g suiker

Bereidingswijze

Panna Cotta

1.      Week de gelatine in koud water.

2.      Verwarm de melk, room en suiker tot er zich kleine luchtbelletjes vormen aan het oppervlak. Giet er dan de limoncello bij en roer alles goed door elkaar.

3.      Haal van het vuur en roer er de gelatineblaadjes bij, tot die volledig zijn opgelost.

4.      Giet het mengsel in individuele glaasjes of kommetjes en zet enkele uren in de ijskast om op te stijven.

Coulis

Verwarm de kersen met 45g suiker en het citroensap tot de suiker is opgelost.

Mix alles tot een gladde puree.

Zet in de ijskast om af te koelen, maar haal het er 15 minuten voor serveren uit om wat op temperatuur te komen.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button