Limoncello Mousse

  • 4 eieren
  • 1 onbehandelde citroen
  • 80 g kristalsuiker (fijn )
  • 4 g gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 2 el bloemsuiker
  • 20 g ongezouten pistachenoten
  • 8 paaseitjes (suikeren)
  • 100 ml limoncello

Bereidingswijze

1.      Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers 'm vervolgens uit.

2.      Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.

3.      Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eiermengsel.

4.      Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de bloemsuiker. Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel het mengsel over glazen en laat 2 uur koelen.

5.      Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met pistaches en paaseitjes.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button